VI TROR DEG-LEDERE

Kari Kollbotn

Kari Kollbotn har utdanning fra krigsskolen og jobber som major i hæren. Hun har master i strategisk ledelse og økonomi. Hun er også aktivist for overgrepsutsatte og pårørende. Hun arbeider med utvikling, kampanjer og andre prosjekter i Vi tror deg-stiftelsen.

Kari ble utsatt for seksuelle overgrep i barndommen. I voksen alder anmeldte hun hendelsene og sto offentlig fram med sin historie. Foreldelsesfristen gjorde at hennes overgriper ikke kunne dømmes, dermed gikk Kari til kamp. Etter iherdig innsats ble foreldelsesfristen besluttet fjernet. Målet til Kari er at ingen skal være utrygge eller redde for at overgriper går fri. Hennes arbeid har bidratt til en betydelig forskjell, som er viktig for utsatte og pårørendes ivaretakelse og rettssikkerhet.

June Holm

June Holm er prosjektleder og programleder for podcasten Vi tror deg. Hun sto bak #MeToo-markeringen i Norge og en rekke ulike kampanjer og arrangementer for stiftelsen. Hun er også kommunikasjonsansvarlig for Dixi Ressurssenter. Holm har utdanning innen medier, kommunikasjon og tekst fra Westerdals Høyskole. Nå tar hun også master i journalistikk.

June ble utsatt for flere voldtekter som ung. I dag bruker hun bagasjen til å forebygge, avdekke og belyse samfunnsproblemet, samt hjelpe utsatte og pårørende gjennom prosjekter. Hun har fått utmerkelser som Årets gullpenn 2016, Årets medmenneske 2017, Årets romsdaling 2017 og Skamløsprisen 2017.