UTMERKELSER

ÅRETS ROMSDALING 2017

For 20. gang delte Mediehuset Romsdals Budstikke ut hedersprisen «Årets romsdaling». Redaksjonen nominerte 10 kandidater som utmerket seg på ulike områder i løpet av året. Det er leserne som stemmer frem vinneren. June ble nominert for måten hun har brukt en vond opplevelse til å hjelpe andre i samme situasjon.

Av de 10 kandidatene var det June Holm fra Vi Tror Deg-Stiftelsen som vant årets pris, og fikk et maleri av kunstner Arne Nøst. Bildet viser ei sterk kvinne som står oppreist i motvind.

– Jeg er så glad for at jeg turte å ta kampen, sier Holm til Romsdals Budstikke da prisen overrekkes. Det verste som har hendt henne har også blitt det beste. Det ga henne viljen til å kjempe for seg selv og andre. Hun ønsker også å takke redaksjonen og alle som har stemt henne, og er svært takknemlig, rørt og stolt over prisen.

SKAMLØSPRISEN 2017

På Verdens seksuelle helsedag 4. september inviterte Sex og Samfunn til en heldagskonferanse om skam og seksualitet, samt utdeling av Skamløsprisen 2017.

Juryuen bestående av Else Kåss Furuseth, Rahman Chaudhry, Sophie Elise Isachsen, Sofia Srour, Nils Bech, Kathrine Aspaas og Maria Røsok valgte ut Vi Tror Deg-Stiftelsen som en av de tre finalistene til Skamløsprisen. 

I hele august har Sex og Samfunn gjennomført en avstemming på nett, der 1 100 unike brukere har stemt på sin favoritt av de tre finalisten. Utfra det kan Kathrine Aspaas på vegne av Sex og Samfunn fortelle at vinneren av Skamløsprisen 2017 er Vi tror deg-stiftelsen. Dette foran en fullsatt sal på Riksscenen.

Stiftelsen jobber for at alle som har blitt utsatt for voldtekt skal føle seg sett og hørt. De har selv trosset skammen som får mange til å tie, både ved å dele egne historier og hjelpe andre via stiftelsen. Vi Tror Deg-Stiftelsen jobber for å forebygge voldtekt, bidra til åpenhet, samt fjerne skam og stigma. –Sex og Samfunn