NYHETER

VELKOMMEN TIL KINE PEDERSEN

24. januar 2019

Vi ønsker Kine hjertelig velkommen til teamet! Hun vil lede kommunikasjon og tiltak i Vi tror deg-stiftelsen.


Kine var en av de aller første som tok kontakt med stiftelsen da den startet i januar 2017. Hun har deltatt på selvforsvarskurs, markeringer og andre tiltak som har blitt holdt i forbindelse med problematikken. Hennes store engasjement for temaet har ført henne inn i stiftelsen.

Kine ble i høst ferdig med en lang rettsprosess på fire runder, der eks-kjæresten ble dømt til 10 års fengsel for å ha utsatt henne for vold og voldtekter over en lang periode. En tidligere kjæreste har også blitt utsatt av samme gjerningsperson for denne grufulle torturen. Dette endte med at gjerningspersonen fikk en samlet dom på 13 år. Med dette soner gjerningspersonen en av Norgeshistoriens lengste voldtektsdommer.

Historien hennes har gitt sterke inntrykk, og blitt mye delt i media. Det er ingen tvil om at hun har gjort en viktig jobb for samfunnet med å stå i dette. Nå ønsker hun å snu motgang til medgang, gjennom å bruke sin erfaring til å hjelpe andre gjennom Vi tror deg-stiftelsen.

Kine har et usedvanlig stort pågangsmot og er positiv som få. Hun er engasjert, varm og omgjengelig. Hun har også flere års erfaring fra salg- og service, noe som vil komme godt med.

Stiftelsen ser frem til å dele denne reisen sammen med Kine! 


VI TROR DEG-STIFTELSEN NOMINERT TIL ÅRETS JENTEPRIS

Jenteprisen deles ut for sjette gang av Plan International Norge, og for første gang i samarbeid med Costume. Formåleter å løfte frem en enkeltperson, organisasjon, bedrift eller andre i Norge, som engasjerer seg i kampen for jenters rettigheter - enten i Norge eller ute. Prisen deles ut på FNs Jentedag på Ingensteds på Grünerløkka, onsdag 11. oktober 2017. Vi Tror Deg-Stiftelsen er nominert, og vi er så glad for at Plan International Norge ser viktigheten av arbeidet vårt.


SJEKK FRA FAMILIEN CHRISTIANSEN

En familie med et stort hjerte og brennende engasjement for arbeidet vårt! Dette viste de allerede med det samme stiftelsen ble lansert, med å gi oss et betydelig beløp. Nå overrasket de oss igjen da vi var på besøk i Stavanger 16. september. Det med en sjekk på 50.000 kroner. Vi kan ikke få takket familien nok for at de støtter, engasjerer og bryr seg. Ord kan ikke beskrive vår takknemlighet. Hjerteligste takk til Julie, Boye, Nina og Tore.


SJEKK FRA AKER BPs ANSATTE

Aker BP er et fullverdig oljeselskap med en rekke aktiviteter innen leting, utbygging og drift på den norske kontinentalsokkelen. Da bedriften byttet lokaler og hadde en del utstyr som skulle fornyes, fikk de ansatte ta med seg det de ønsket mot at de vippset valgfritt beløp som skulle gå til gode formål. De ble til sammen 86.000 kroner hvor beløpet ble fordelt. 43.000 kroner gikk til Thea Steens Minnefond og 43.000 kroner til Vi Tror Deg-Stiftelsen.

Tusen takk til Aker BPs ansatte, vi er utrolig takknemlig!


OILERSSPILLERNES VELDEDIGHETSFOND GIR INNTEKTENE TIL VI TROR DEG-STIFTELSEN

Overrekkelse av stafettpinne og sjekker. Foto: Stavanger Oilers.
Overrekkelse av stafettpinne og sjekker. Foto: Stavanger Oilers.

Vi er uendelig stolte over å kunne dele denne nyheten med dere! Sesongen 2017/18 gir Oilersspillernes Veldedighetsfond inntektene fra puckveggen uavkortet til Vi Tror Deg-Stiftelsen. 

16. september deltok Vi Tror Deg-Stiftelsen på kampen til Stavanger Oilers for å motta stafettpinnen fra Thea Steens Minnefond (som fikk inntektene fra forrige sesong, for deres viktige arbeid), delta på kamp og vise vår takknemlighet for den enorme støtten.

Vi er så rørt over at Norges beste ishockeylag tror på oss og viser støtten sin til oss. En fantastisk gave som i all fremtid vil bety mye! Tusen takk til Stavanger Oilers.


VINNERE AV SKAMLØSPRISEN 2017

Andrea Voldum og June Holm fra Vi Tror Deg-Stiftelsen med Skamløsprisen 2017.
Andrea Voldum og June Holm fra Vi Tror Deg-Stiftelsen med Skamløsprisen 2017.

Vi Tror Deg-Stiftelsen ønsker å rette en takk til juryen som stemte oss frem som en av de tre finalistene til Skamløsprisen 2017. Videre ønsker vi å rette en stor takk til alle som har stemt oss frem som vinnere av prisen. Dette er den første prisen stiftelsen har vunnet, og det er en stor overraskelse. 

Andrea Voldum og June Holm sier det var en uventet pris å få bare et halvår etter at stiftelsen ble grunlagt. Dette fortelle at behovet er stort, og at det er både viktig og nødvendig å ha Vi Tror Deg i samfunnet.  

- Det er bare et halvt år siden vi startet. Og vi følte oss som vinnere bare ved å komme som topp ti, så dette er utrolig, sier June Holm til Side2. 

- Dette sier litt om hvor mye dette betyr ikke bare for oss, men også for andre. Det er kjekt å få den bekreftelsen, sier Andrea Voldum til Side2.VI TROR DEG-STIFTELSEN ER FINALIST TIL SKAMLØSPRISEN

Finalister til Skamløsprisen 2017. Foto: Lene Vaagland, Espen Solli, Anne Valeur
Finalister til Skamløsprisen 2017. Foto: Lene Vaagland, Espen Solli, Anne Valeur

Skamløsprisens formål er å øke synlighet, bevissthet og kunnskap rundt temaer knyttet til seksualitet. Videre skal prisen løfte frem og berømme de blant oss som oppmuntrer til mot og åpenhet rundt skambelagte områder innenfor seksualitet.

De tre finalistene er: 

Sofie Frost – Slampoet, forfatter og skuespiller 

Vi Tror Deg-Stiftelsen – Bekjemper voldtekt og gir stemme til utsatte 

Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl – Forfattere og myteknusere 


VI TROR DEG-STIFTELSEN ER NOMINERT TIL SKAMLØSPRISEN

- Skamløsprisens formål er å løfte frem personer eller organisasjoner som har oppmuntret til mot og åpenhet om skambelagte temaer innenfor seksualitet, sier Maria Røsok, daglig leder i Sex og Samfunn til Side2.

Juryen har nå plukket ut ti personer som er nominert til Skamløsprisen 2017, og det er:

Jakob Semb Aasmundsen: Journalist og foredragsholder.

Sofie Frost: Skuespiller og forfatter.

Nora Mehsen: Leder Skeiv Verden.

Luca Dalen Espseth: Blogger og transfeminist)

Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl: Underlivet-bloggere og Gleden med skjeden-forfattere.

Vi tror deg-stiftelsen: Stiftelse for voldtektsutsatte og pårørende

Andrea Voldum: Vi tror deg-stiftelsen og talsperson mot voldtekt.

Carina Elisabeth Carlsen: Bryter kroppsmyter.

Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne: Podcasten Tusvik & Tønne.

Maria Stavang: Komiker. Tatt oppgjør med kroppspress og russelåter.

Sex og samfunn påpeker at Skamløsprisen skal bidra til å øke synlighet, bevissthet og kunnskap rundt temaer knyttet til seksualitet.

- Skam og stigmatisering gjør at sider ved seksualitet kan føles vanskelig å snakke om, og med denne prisen ønsker vi å motarbeide dette. Prisen skal sørge for at ulike sider ved seksualitet slippes frem i lyset og på den måten ønsker vi at prisen skal bidra til å fjerne skam, sier Maria.

I Skamløsprisens jury sitter blant andre journalist Kathrine Aspaas, blogger og forfatter Sophie Elise Isachsen, komiker Else Kåss Furuseth og Nancy Herz.

Vinneren av Skamløsprisen annonseres i september. I fjor var det minoritetsjentene Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour og Amina Bile som ble tildelt utmerkelsen.