HISTORIE

Vi Tror Deg-Stiftelsen ble grunnlagt av Andrea Voldum og June Holm, i januar 2017.

Det er demonstrasjon foran Stortinget 8. august 2016. Tusenvis møter opp for å kjempe for kvinners rettssikkerhet. Dette i lys av Hemsedal-saken, hvor tre menn ble frikjent for å ha gjengvoldtatt Andrea. En av appellantene er June. Hun forteller sin egen historie, for å vise sin støtte til Andrea.

Det er tårer, klemmer og massevis av kjærlighet. I folkemengden får to jenter øye på hverandre, de smiler og omfavner hverandre i en lang klem. I ørene hviskes det "tusen takk". Det er June og Andrea, som får sitt første møte. Et møte som blir et helt spesielt vennskap og samarbeid.

Etter dette forsvant ensomheten de hadde båret på hver for seg. De forstår hverandre, og står sammen i tiden fremover. Begge har to tunge bagasjer med seg, men de blir lettere å bære sammen. Dette anser de som en helt spesiell gave, som de ønsker å videreformidle til andre voldtektsutsatte og deres pårørende.

De etablerte Vi Tror Deg-Stiftelsen for å hjelpe andre i lignende situasjon. Ingen skal bære lasten med voldtekt alene, og sammen utgjør vi en viktig og betydelig forskjell.

HISTORIENE VÅRE

Bli bedre kjent med Andrea Voldum og June Holm.

Grunnleggerne av Vi Tror Deg-Stiftelsen.

Andrea Voldum: Et mot av de sjeldne, og en styrke som få. Saken rystet landet, og stemmen hennes rørte enda flere.

Bli bedre kjent med jenta, som ble utsatt for Norges mest omtalte voldtektssak i 2016. Hun viste et mot, som ga henne tittelen "Årets Navn 2016" i Dagbladet, "Jenteprisen 2016" av Plan Norge og "Astrid Gunnestad Minnepris 2016" av Magasinet Tara.

Andrea, født 9. mai 1995, er oppvokst i Lærdal i Sogn og Fjordane. Hun er ei aktiv jente, som gikk på idrettsfag og spilte mye fotball. Hun kan virke lavmælt utfra førsteinntrykket, men tro om igjen. Denne jenta sitter med et enormt pågangsmot og styrke. Har hun bestemt seg –gir hun seg aldri!

Helger og ferier ble ofte brukt i Hemsedal, for tid med familien og alpint i bakken. Men i mars 2014 skulle alt forandre seg for familien Voll Voldum.

Andrea ble dopet ned med en dødelig dose, og gjengvoldtatt av tre menn. Det som blir omtalt som "Hemsedal-saken", endte med frifinnelse. Kort tid etter dommen falt, stod Andrea frem med navn på de tre mennene, i håp om at det ikke skulle skje andre. Dette medførte demonstrasjoner over hele landet med tusenvis av møtende, samt enorm mediedekning og engasjement blant folket. Nå fortsetter hun denne kampen om rettferdighet gjennom Vi Tror Deg-Stiftelsen.

June Holm: Rakrygget bærer hun med seg en utstråling og kraft som du aldri har sett maken til. Motgang snur hun alltid til medgang, og dermed blir hun en inspirasjon og ressurs.

Hun er nok mest kjent som jenta bak en av Norges mest leste blogger, men hun er mye mer enn som så. Hun er også tekstforfatter og foredragsholder. Med sin åpenhet har hun hjulpet mange gjennom en årrekke, og ikke minst satt tabubelagte temaer og psykiske helse på dagsorden.

June, født 28. februar 1991, er oppvokst i Tomrefjord i Møre og Romsdal. Hun har fra dag én spredt mye glede og kjærlighet rundt seg, til både mennesker og dyr. Gjelder det jobben hennes, som hun elsker, gir hun absolutt alt og har et beundringsverdig engasjement.

June ble utsatt for en overfallsvoldtekt og en sovevoldtekt i 2009. Den første saken ble henlagt, mens den andre saken endte med dom. Kort tid senere var det riktig for henne å stå frem med sin historie for å hjelpe andre.

Det var hennes sak som førte til at oppreisningserstatningen for grov uaktsom voldtekt økte fra 60.000 til 90.000 kroner i 2012. En forskjell som i ettertid har hatt stor betydning for andre som har blitt utsatt for lignende situasjoner. Nå fortsetter hun å kjempe for rettferdighet gjennom Vi Tror Deg-Stiftelsen.

KONTAKT OSS

Andrea Voldum

Grunnlegger

Prosjektleder

Styreleder

andrea@vitrordeg.com

June Holm

Grunnlegger

Daglig leder

Nestleder

june@vitrordeg.com